zielona kawa

Zielona kawa

Zielona kawa to niepalone dojrzałe lub niedojrzałe ziarna kawy z gatunku Robusta. Jest idealna dla osób, które są na diecie, bowiem sprzyja odchudzaniu. Decydujący wpływ na proces odchudzania ma kwas chlorogenowy, zawarty w niewypalonych ziarnach kawy. Kwas ten zmniejsza wchłanianie glukozy ze spożywanych pokarmów o około siedem procent, czyli całkiem sporo. Osoby, które wzięły udział w jednym z badań schudły średnio o 5 kilogramów, gdy osoby pijące zwykłą kawę niecałe dwa kilogramy. Jej spożywanie pomaga w wolniejszym odkładaniu się cukru w organizmie, dzięki temu, zamiast spalać cukier – spalamy tłuszcz i poprawiamy swój metabolizm. Zalecana porcja dzienna to zaledwie dwie filiżanki kawy, które wypijemy około pół godziny przed posiłkiem. Łagodny smak niepalonej kawy zyskał swoich zwolenników na całym świecie, a niektóre znane kawiarnie wzbogacają o nią swoje menu.

Jednak nie każdy polubi specyficzny smak tej kawy. Zielona kawa jest składnikiem wielu leków na odchudzanie, jednak samo spożywanie tabletek nie spowoduje, że będziemy czuć się lepiej.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.